Szamártejes kozmetikumok

Szépség elixír mindenkinek

Tudtad, hogy mit terem az Élet Fája?

2016. január 29. 13:18 - goccedilatte

Az emberiség ősidők óta kutatja, mi lehet a titka az örök ifjúságnak. Amikor ez kerül szóba, általában arra gondolunk, hogy az ember testben és lélekben valahol megreked a "legszebb kornak" nevezett, évszámban kifejezhető életszakaszában.

Ez egy meglehetősen téves vágy. Hisz az " örök ifjúság" életünk bármely szakaszáig fenntartható, ehhez nem kell más, mint a testünket fedő bőr fiatalságának, szépségének és egészségének a megőrzése. Ehhez tudatosan kell kiválasztani azokat a kozmetikumokat, amelyek nem csak elfedik a hibákat, hanem láthatóan és bizonyítottan hozzájárulnak bőrünk fiatalságának, egészségének a megőrzéséhez.

eletfa.jpg

Akinek a bőre egészséges, hidratált az egyben szép, akinek a bőre szép, az az ember magáénak tudhatja az ifjúságot. Hisz az öregedési folyamatok elsősorban a bőrön látszanak meg.

A Szenegáltól-Szudánig terjedő 300 km széles afrikai félszáraz, szavanna övben őshonos a shea (karité) diófa, amelynek magvából vonják ki a shea vajat. A finomítatlan shea vajban találhatók a nem szappanosítható növényi zsírok, ez a része a shea vajnak kiváló bőrápoló.

Persze, most mondhatod kedves olvasó, hogy több 100 dolog létezik, ami bőrápoló hatású, és felvetődik a kérdés, miért is nevezik a shea fát Tree of Life-nak, azaz az Élet Fájának?

sheafa.jpg

Elsősorban azért, mert a shea vaj olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek:

- gyulladáscsökkentő tápanyagokat tartalmaznak: A, E, F vitamin

- hidratáló hatású a magas nedvességtartalma miatt,

- ránctalanító, regeneráló, fényvédő hatású,

- bizonyítottan gyógyhatással van a bőrbetegségekre.

A sejtregeneráló hatása miatt gyógyító ereje kimagasló az olyan bőrbetegségekkel szemben, mint az ekcéma, bőrallergia, foltok, leégés, száraz bőr, bőrkiütések, ráncok, bőrrepedések, vagy különféle sebek, fekélyek esetében.

Egy ilyen sokrétű, maximálisan természetes és barátságos anyag, mint a shea vaj az arcápolás, ajakápolás mellett a teljes bőrfelületünk ápolásában kiemelkedő jelentőségű, és ezzel rögtön ki is lehet váltani a legtöbb hidratáltságot és bőrfiatalságot ígérő "szereket".

sheavaj1.jpg

A shea fa értékét növeli, hogy a fa csupán 15 éves  kora körül kezd teremni, ám akár 300 éven át is képes értékes dióival megajándékozni a világot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamartejes.blog.hu/api/trackback/id/tr98332298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása