Szamártejes kozmetikumok

Szépség elixír mindenkinek

Szamárbőr zselatin - megkóstolnád?

2016. január 12. 20:07 - goccedilatte

Érdekes dolgokra lehet bukkanni a szépségápolás, egészségmegőrzés, őseinktől ránk hagyott felhasználási területein. Ahogyan a szépségápolás központi pillére lehet az olyan teljesen natúr anyag, mint a nyers szamártej, úgy létezik egy ősi, több ezer éves kínai gyógyászati módszer, aminek egyik összetevője a szamárbőrből nyert enyv (zselatin), amihez különféle gyógynövényeket adtak, majd ebből főzetet készítve alkalmazták a megfelelő betegségekre.

szamarbor.jpg

Kínában a szamárhús legalább olyan megszokott étel alapanyag, mint vidékünkön a marha vagy a sertés, ebből kifolyólag azokban a tartományokban, ahol hagyománya van a szamárhús fogyasztásának, teljesen megszokott, hogy minden részét hasznosítják, és több étterem olyan különlegességgel rukkol elő, mint a szamárbőr zselatin hideg előétel, azaz Ejiao.

Kínában nem csak, mint ételkülönlegesség népszerű, hanem a szépségre gyakorolt pozitív hatásai miatt is fogyasztják, ugyanis úgy tartják, hogy pótolja az elhasznált energiát, javítja a vérkeringést, márpedig az egészséges vérkeringés mindenképp pozitív irányba billenti a női szépség, fiatalság, fiatalosság mérlegének nyelvét. A rendszeres fogyasztók arról számoltak be, hogy láthatóan javítja a bőr tónusát, eltünteti a bőr felszínén megjelenő foltokat.

donkey-skin-gelatin.jpg

A szamárbőr zselatinhoz ízesítőnek fekete szezámmagot, diót is keverhetnek, igaz ugyan, hogy látványra nem túl étvágygerjesztő, ám a szilárd, zselatinból elegendő naponta 1-2 kockát fogyasztani az eredmény érdekében.

Persze, felmerül a kérdés, honnan szerezhetünk be itt a halódó nyugaton szamárbőr zselatint, ám aki ezzel szeretné kiegészíteni szépészeti megoldásainak tárházát, számára ideális lehetőség a szamárbőr zselatin kapszula, ami egy instant alternatívája a főzött szamárbőr zselatinnak, és 22,50 dollárért internetszerte megrendelhető. Tudjuk azonban, hogy bármilyen természetes hatóanyag kapszulába zsúfolt változata soha nem lesz olyan hatásos, mint az eredeti, természetes formában fogyasztott hatóanyag.

beauty.jpg

Adódik a kérdés: megkóstolnád a szamárbőr zselatint?

Természetesen nem kell Kínáig mennünk, ha természetes készítményekkel szeretnénk szépülni, hisz a szamártejes kozmetikumoknak egy igen széles piacát érhetjük el ma Magyarországon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamartejes.blog.hu/api/trackback/id/tr428275864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása