Szamártejes kozmetikumok

Szépség elixír mindenkinek

Tudtad, hogy hiarulonsav hiányában elfonnyadunk?

2016. január 18. 16:39 - goccedilatte

A hialuronsav testünk szinte minden zugában megtalálható, ám leginkább akkor kezdünk el foglalkozni vele, amikor már fogyatékán van. Muszáj beszélni róla, hisz 40 felett szinte minden nő szembesül azzal a problémával, hogy a bőr veszít tónusából, megjelennek a kisebb-nagyobb ráncok.

Emellett beszélhetünk még az ízületi fájdalmak megjelenéséről, hisz a hialuronsav ezek "működéséhez" is nagyban hozzájárul a jól ismert kenőanyagként.

hialuron.jpg

A bőr rugalmasságának a visszanyeréséhez semmi mást nem kell csinálnunk, csupán hidratálni. A fogalom bizonyára mindenki számára ismert, és a fürdőszobák polcain rendre megtalálhatók a hidratáló krémek. Ám nem mindegy, hogy egy krémmel a hidratált hatást érjük el, vagy valóban hidratált lesz a bőrünk, ami azt jelenti, hogy a bőr visszakapja elveszett nedvességét.

A bőr felszíni rétegei, akár 20-25% vizet is tartalmazhatnak, a kor előrehaladtával azonban mindez akár 10% alá is csökkenhet.

Ám a hidratáltság drasztikus csökkenése nem csak a kor függvénye, hanem a környezet ártalmas hatásai is, amelyek szabad gyökök formájában fejti ki a bőrre a károsító hatásukat, ahogyan egy szőlőszemet megfonnyasztanak a szabad gyökök, úgy károsítják a bőr vízháztartását is.

hialuronsav.jpg

Ezek a hatások lehetnek: a stresszes életmód, fáradtság, cigarettafüst, ultraibolya sugárzás, szélsőséges hőmérsékleti viszonyok.

Hidratáló krémmel nem vizet juttatunk a bőrbe, hanem konkrétan elősegítjük a víz megkötését a bőr szöveteiben, és a víz eltávozását is megakadályozzuk. Olyan hidratáló krémet érdemes tehát választani, ami tartalmaz hialuronsavat. Ez a szervezetünkben is megtalálható anyag hihetetlen mennyiségű vízmolekulát képes megkötni, ezáltal feltölti a bőr szöveteit, az kisimul, a ráncok csökkennek, vagy el is tűnnek.

szamartejeskozmetikumok_1.jpg

A szamártejes hidratáló krém hiarulonsavval kiegészítve egy komplex megoldás nem csak a ráncok ellen, hanem az egészséges bőr hosszú ideig történő megőrzésére.

Fontos azonban, hogy nem csak a bőrnek van szüksége megfelelő hidratáltsághoz, hanem az egész szervezetnek, ezért javasolt napi legalább 2 liter ásványvizet vagy cukormentes teát innod!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamartejes.blog.hu/api/trackback/id/tr588283398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása