Szamártejes kozmetikumok

Szépség elixír mindenkinek

Hallottál már a liofilizált szamár tejporról?

2015. november 22. 09:30 - goccedilatte

Mindenki tudja, hogy a zöldségek vagy bármilyen romlandó termékek frissen tartására és tartósítására a fagyasztás a legjobb módszer, ami emellett segíti az értékes tápanyagok megtartását is.

A tejtermékek tartósítására használt nagyüzemi módszer során viszont leginkább épp a fontos tápanyagok azok, amelyek kivonásra kerülnek. Így a polcról levett dobozos tejre már csak jóindulattal tekinthetünk táplálékként.

Előző posztunkban már alaposan kiveséztük a szamártej jótékony hatásait az összes többi tejfélével szemben, ám adódik a kérdés, ha a szamártejnek leginkább csak Olaszországban van nagy piaca, akkor mi ma Magyarországon hogyan juthatunk hozzá?

szamar_1.jpg

Hisz tudjuk, hogy lévén tejtermékről van szó, úgy tartósítani, majd szállítani, hogy abban az összes fontos tápanyag, vitamin és jótékony hatású jellemző megmaradjon, lehetetlen.

Van azonban egy módszer, amellyel úgy juthatunk hozzá a szamártejhez, hogy annak tápanyagait, és a benne található összes pozitív hatását minden kompromisszum nélkül élvezhessük, és kihasználhassuk. Ez nem más mint a liofilizált szamár tejpor!

A liofilizálás, vagyis a fagyasztva szárítás során a szamártej összetétele nem sérül, 100% ugyanaz a hatás, mintha frissen fejve hasznosítanánk. Az eljárás során a friss tejet 48 órán belül pasztörizálják majd liofilizálják!

Mit tartalmaz 100 gramm liofilizált szamár tejpor?

88,8% kálciumot, 93% foszfor, 35% káliumot, így egyedülálló összetétele miatt kitűnő fehérjeforrás, alacsony kazein frakciója miatt a szamár tejpor kitűnő megoldás a tehéntejre allergiások számára.

A szamártej jellemzői eltérnek más fajok tejtermékeinek jellemzőitől, mivel nagyságrendekkel magasabb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, mint az omega 3, omega 6.

szamartej.jpg

Olyan, az immunrendszer számára fontos összetevőket találhatunk a szamártejben, mint a lizozim, immunglobinok, lactoferrin. Bár ezek többségében megtalálhatók a tehéntejben is, ám abban az esetben, ha allergiásak vagyunk a tehéntejre, vagy fontos a szamártej alacsony zsírtartalma ugyanolyan, vagy még nagyobb immunerősítő hatásfokkal, akkor egyértelműen a szamártej a nyerő!

A Monte Baducco farmon szabadon tenyésztett szamarak étrendje a természetes fű, emellett takarmányként szintén a helyi friss szénát használják, amelyek mentesek a GMO, műtrágya, gyomirtók "áldásos" hatásaitól, így 100% bio tejtermékről tudunk beszélni, amire a farm 20 éves sikere is biztosíték.

biomilkey_conf.png

Hogyan lesz a liofilizált szamár tejpor ismét fogyasztható?

11 gramm szamár tejport 100 ml meleg (37 C) ásványvízben fel kell oldani, az így elkészített tejet hűtőben tárolva 24 órán belül el kell fogyasztani vagy fel kell használni ízlés szerint, ami lehet akár az ehető-kenhető arcmaszk, egy finom sütemény vagy puding. Figyelem! Az így elkészített tejet nem szabad fagyasztani!

Kipróbálod?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamartejes.blog.hu/api/trackback/id/tr518104546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása